Koncom septembra spustil Microsoft predaj Office 2016, sady integrovaných aplikácií a služieb ktoré umožňujú tímom dosiahnuť viac. V nadväznosti na to začiatkom októbra Microsoft oznámil vydanie Exchange Server 2016 ktorý prináša kľúčové inovácie v e-mailoch, kalendároch a spoluprácu v miestnom nasadení.

Nový Exchange obsahuje novinky ako pre bežných užívateľov, tak aj pre administrátorov. Je integrovaný s aplikáciou Outlook, SharePoint a OneDrive pre firmy, aby všetky nové možnosti spolupráce, zdieľania a úprav dokumentov boli dostupné priamo v aplikácii Outlook. Prináša vylepšenia zložky "Doručená pošta" v desktopovej aplikácii Outlook 2016 a aplikácii Outlook, poskytuje napríklad náhľady vložených webových odkazov (URL) a videí čo užívateľom pomôže sa viac sústrediť a zostať produktívny. Funkcia rozšíreného hľadania zase zabezpečí rýchlejšie a presnejšie nájdenie výsledkov.

IT administrátori budú ťažiť zo zjednodušenej architektúry ktorá odráža spôsob, akým Microsoft nasadzuje Exchange v Office 365 a ktorý prináša novú úroveň spoľahlivosti s automatickými opravami a rýchlejším zotavením. Rozšírené funkcie Data Loss Protection (DLP) a rýchlejšie, spoľahlivejšie eDiscovery pomôžu organizáciám zabezpečiť súlad s právnymi požiadavkami. Exchange 2016 poskytuje zákazníkom ktorí ho prevádzkujú v miestnom nasadení platformu pre budúci rozvoj so zabudovanými možnosťami pre hybridné nasadenie a možný prechod do cloudu.

Viac informácií nájdete na blogu: https://blogs.office.com/2015/10/01/exchange-server-2016-for-on-premises-customers-now-available/