Windows 10 je dostupný v 190 krajinách. Teraz nastal správny čas, aby ste inovovali zadarmo na Windows 10 Home alebo Windows 10 Pro svoje súkromné ​​počítače a začali plánovať nasadenie Windows 10 vo svojej organizácii. Na stiahnutie je 90-dňová skúšobná verzia Windows 10 Enterprise. Na webe TechNet je k dispozícii nový obsah ktorý opisuje funkcie vo Windows 10 a nové scenáre nasadenia a správy zariadení.

V rámci nasadenia Windows 10 je dobré začať plánovať využitie služby Windows Update for Business, ktorá zjednoduší správu a distribúciu aktualizácií.

Ak ste už členom programu Windows Insider, budete mať aj naďalej príležitosť ovplyvňovať vývoj Windows. V súčasnosti zároveň môžete pomôcť s testovaním Windows 10 Mobile pre telefóny.

Porovnanie edícií Windows 10
V tomto dokumente na stiahnutie nájdete porovnania jednotlivých edícií (Home, Pro, Enterprise a Education).

Najčastejšie otázky IT odborníkov týkajúce sa Windows 10
Získajte odpovede na časté otázky týkajúce sa kompatibility, inštalácií a podpory Windows 10 Enterprise.

Plán nasadenia Windows 10
Úspešné nasadenie začína dobrým plánom. Zoznámte sa s možnosťami upgradu, ako funguje distribúcia aktualizácií a začnite plánovať nasadenie. Vyskúšajte si odporúčané nástroje pre nasadenie a prejdite si scenáre nasadenia Windows 10 a začnite sa zaoberať upgradom alebo migráciou so zameraním na kompatibilitu aplikácií, migráciu užívateľov a hromadnú aktiváciu.

Nasadenie Windows 10
Získajte podrobný návod ako nasadiť Windows 10 v prostredí organizácie pomocou Microsoft Deployment Toolkit (MDT) alebo využitím kombinácie MDT a System Center Configuration Manager. Pozrite sa kedy a ako použiť Windows Assessment and Deployment Kit (Windows ADK) v rámci vášho projektu na nasadenie Windows, vrátane nasadenia Windows To Go, sideloadingu interných aplikáciíaktivácia Windows 10konfigurácia Windows 10 pomocou zriaďovacích balíčkov (provisioning).

Správa Windows 10
Zoznámte sa s možnosťami správy zariadení s Windows 10 a zabezpečte svoju infraštruktúru s využitím funkcií Device Guard a Microsoft Passport.

Podpora Windows 10
Vo fórach Windows 10 IT Pro nájdete riešenia najčastejších incidentov. Môžete tiež položiť nový dotaz.

Microsoft Edge a Internet Explorer 11
Microsoft Edge je nový predvolený prehliadač vo Windows 10 ktorý užívateľov prináša funkcie ako režim pre čítanie a podporu pridávania rukopisných a textových poznámok priamo do webov. IT odborníci môžu Edge spravovať pomocou zásad. Zároveň je k dispozícii aj Internet Explorer pre zaistenie kompatibility so staršími internými weby.