Na portáli MVA je k dispozícii nový český kurz Správa Windows Phone 8.1 vo firemnom prostredí, ktorý je českou mutáciou už existujúceho MVA kurzu v angličtine.

Mobilita zmenila spôsob nášho každodenného života i práce. Tento kurz sa zameral na vývoj v oblasti správy zariadení s OS Windows, na novinky v OS Windows Phone 8.1 a na to, ako z týchto vylepšení môžu ťažiť užívatelia aj správcovia IT.

V prvom module získate prehľad o všetkých komponentoch správy mobilných zariadení a dozviete sa o výhodách služieb registrácie, správy zásad a správy nastavenia mobilných zariadení. Druhý modul vás naučí spravovať mobilné zariadenia a tiež ako zrušiť nastavenia ich správy, v treťom module preskúmate aké dôležité sú metódy nasadenia aplikácií a celá správa životného cyklu aplikácií. Štvrtý modul vám dá informácie o dynamickom životnom cykle aplikácií počas sledovania toho, ako zmeny zásad správy môžu ovplyvňovať aplikácie. V piatom module preskúmate možnosti vzdialeného vymazania zariadenia, šifrovania a aplikačného "sandbox". V šiestom module porozumiete tomu aké výhody v sebe skrýva správa nastavenia prístupov v oblastiach E-mailu, certifikátov a VPN pripojenia. Siedmy modul vám poskytne odkazy na ďalšie informácie.