Počas posledných týždňov sa na MVA vyrojilo pomerne veľa nových kurzov.

Failover Clustering in Windows Server 2012 R2 - V tomto kurze sa dozviete aké sú základné požiadavky na failover cluster, ako cluster nasadiť a validovať, ako optimalizovať konfiguráciu siete a úložiska a ako vytvoriť Scale-Out File Server. Dozviete sa aj best practices pre konfiguráciu a optimalizáciu vysoko dostupných virtuálnych strojov v Hyper-V. Pozornosť je venovaná tiež disaster recovery riešenie za pomoci Hyper-V repliky a multi-site clusteringu. Kurz pokrýva aj pokročilé techniky riadenia a riešenie problémov a nevyhýba sa ani správe a dohľadu clusterov pomocou System Center 2012 R2.

Identity and Access Management - Kompletný prehľad o dizajne, nasadení, údržbe a ďalších aspektoch migrácie ADFS do Microsoft Azure. Súčasťou kurzu je popis aktuálne dostupných riešení pre správu identít s možnosťou presunu týchto riešení do zodpovedajúcich služieb v Azure. Navyše sa dozviete akým spôsobom riešiť najbežnejšie typy problémov v tejto oblasti.

Is your lack of a disaster recovery site keeping you up at night? - Kurz sa zameriava na plánovanie a sprevádzkovanie disaster recovery riešení pre virtualizované servery a aplikácie z vlastného prostredia do Microsoft Azure. V kurze zistíte ako funguje Site Recovery Manager, ako nastaviť potrebné komponenty, ako vytvoriť recovery orchestration plán a ako vykonať test failover.