Kurz Začíname s Office 365 je zameraný na všetkých IT profesionálov ktorí začínajú a chcú si osvojiť znalosti pre úspešné zvládnutie administrácie Office 365. Kurzom vás prevedie Office 365 špecialista Ondřej Hanuš a ponúkne vám celkom tri moduly nabité obsahom.

Prvý modul Úvod a správa Office 365 je zameraný na prehľad, ponuku služieb a možnosti platformy Office 365. Prejdete si možnosti užívateľského rozhrania a spôsoby administrácie jednotlivých služieb. Zameriate sa na možnosti vytvárania užívateľských účtov, správu licencií, správu domén, akým spôsobom vytvárať servisné požiadavky, kde sú k dispozícii informácie o dostupnosti služby apod. Užívatelia ktorí používajú PowerShell získajú návod akým spôsobom administrovať Office 365 pomocou PowerShell skriptov.

Druhý modul sa zameriava na SharePoint Online. Úvodná časť je venovaná základnému predstaveniu SharePoint Online. Pozriete si možnosti jednotlivých plánov a základné rozdiely v ponuke a parametroch služby. V druhej časti modulu uvidíte administračné rozhranie pre správu SharePoint Online. Pozriete si spôsob spravovania kolekcie lokalít, aké sú rozdiely medzi kolekciami webov a webom. Detailne sa pozriete na možnosti externého zdieľania obsahu s Vašimi zákazníkmi alebo partnermi, pomocou funkcie externého prístupu a zdieľania pomocou odkazu. Na záver modulu uvidíte možnosti hybridného nasadenia a prepojenia SharePoint Online a SharePoint on-premise.

Záverečný tretí modul sa zameriava na služby Exchange Online a Lync Online. V úvode modulu si pozriete všeobecný prehľad služby Exchange Online. Kapitola sa následne venuje správe, teda administračnému rozhraniu Exchange Online, ako je správa užívateľských schránok, zdieľaných mailových schránok, možnosti konfigurácie spamu a anti malware filtrov. Následne sú spomenuté možnosti správy mobilných zariadení. Ďalej čo robiť v prípade problémov s nastavením služby, pri problémoch s konfiguráciou klientskych staníc a pod. V závere modulu nájdete, aké sú možnosti migračných scenárov. V neposlednom rade uvidíte možnosti Lync Online.