Microsoft pred nedávnom oznámil nové Office aplikácie pre užívateľov zariadení iPhone a iPad. Súčasne predstavil preview verziu Office aplikácií pre tablety Android a možnosť využívať tieto zariadenia na vytváranie a úpravu obsahu Office aplikácií bez potreby predplatného. Užívatelia zariadení iPhone a tabletov so systémom Android môžu pracovať s Office aplikáciami v takom rozsahu, ako doteraz užívatelia iPadov.

Medzi hlavné novinky patria:

Nové Office aplikácie pre iPhone - aplikácia WordExcelPowerPoint optimalizované pre iPhone teraz ponúkajú rovnaký užívateľský komfort ako na tabletoch iPad.

Vylepšené aplikácie Office pre iPad - zákazníci si nové aplikácie Word, Excel a PowerPoint môžu stiahnuť do svojich zariadení.

Preview verzie aplikácií Office pre tablety Android - prináša produktivitu v podobe aplikácií Word, Excel a PowerPoint pre užívateľov tabletov Android. Záujemcovia o túto preview verziu Office pre tablety Android sa môžu registrovať tu. Bežnú dostupnosť aplikácie očakávame začiatkom roka 2015.

Viac funkcií Office pre každého - užívatelia zariadení iPhone, iPad a Android môžu vytvárať a editovať obsah dokumentov Office a to bez potreby predplatného. Užívatelia takmer všetkých mobilných zariadení a platforiem tak teraz môžu s Office robiť oveľa viac, než kedykoľvek predtým.

Kompletná funkcionalita s Office 365

Kompletné funkcie systému Office získajú zákazníci na základe predplatného Office 365 a to vrátane 1 TB na online úložisku OneDrive, ktoré bude priebežne zvyšované na neobmedzenú kapacitu. S predplatným sa zákazníci stanú súčasťou viac ako 7,1 miliónovej komunity aktívnych predplatiteľov Office 365 pre domácnosti a Office 365 pre jednotlivcov a získajú tak prístup k produktivite na každom svojom zariadení.

Dostupnosť

Nové aplikácie Office pre iPad a Office pre iPhone sú k dispozícii celkom v 29 jazykoch v 136 krajinách. Aplikácia beží na zariadeniach iPad a iPhone s operačným systémom iOS 7.0 a vyšší.

Registrácia záujemcov o preview verziu Office pre tablety Android je tu.