Microsoft Assessment and Planning (MAP) Toolkit je nástroj na neinvazívne vykonanie inventarizácie, kalkulácie nasadenia a reportingu v prostrediach, v ktorých sa uvažuje o migráciách či konsolidácii. MAP Toolkit po nasadení do firemnej siete najprv vykoná inventarizáciu existujúcich prostriedkov a zber dát, na základe týchto dát potom navrhne optimálnu cestu pre migráciu.

MAP Toolkit 9.1 môžete zadarmo sťahovať z Microsoft Download Centra. Pre podrobnejšie informácie o novinkách, nasadení a použití navštívte knižnicu TechNet, prípadne na TechNet Wiki.

Medzi hlavné novinky verzie 9 patrí pridanie podpory pre Windows Server 2012 R2 a Windows 8.1. V rámci Discovery procesu sa vám oba tieto operačné systémy korektne zobrazia. U Windows Servera 2012 R2 sa to týka aj virtualizačnej platformy Hyper-V, kde je na jednej strane reportovaná správna verzia hypervízora. Môžete Windows Server 2012 R2 určiť ako hostiteľa pre virtuálne počítače. Vylepšenia sa dočkala aj časť SQL Server Discovery, ktorá okrem ďalších vylepšení teraz zahŕňa aj verziu SQL Server 2014.