Takmer každý mesiac sa v službe OneDrive (a jej súčasti Office Online) objavujú nové funkcie a vlastnosti, ktoré vám prinášajú nové možnosti využitia a práce s týmto úložiskom.

Minulý mesiac ste sa tak mohli v službe OneDrive stretnúť napríklad s novými náhľadmi v aplikácii OneDrive pre konzolu Xbox. A to samozrejme nebolo všetko. Pribudli potrebné funkcie pre automatické zálohovanie fotiek vo vysokom rozlíšení v systéme Windows Phone 8.1, lepšia správa zdieľaných súborov, ... Navyše sú v pláne pre budúce týždne aj vylepšenia týkajúce sa napr. desktopového klienta OneDrive, vďaka ktorému budete mať ešte väčšiu kontrolu nad prebiehajúcou synchronizáciou súborov.

Prichádzajú ďalšie, pomerne revolučné zmeny ktoré je vhodné si predstaviť.

Tou prvou je, že základná zadarmo dostupná kapacita 7 GB sa pre všetkých užívateľov viac než zdvojnásobuje na celých 15 GB a to aj vďaka interným štatistikám ktoré ukazujú, že tri štvrtiny užívateľov majú vo svojom úložisku OneDrive menej ako 15 GB.

Ak vám ani takto navýšená kapacita nebude stačiť, potom je pre vás pripravená ďalšia veľmi príjemná zmena a tou je viac ako 70% zlacnenie existujúcich súm za rozšírenie základnej kapacity. Nové mesačné ceny tak spadli na 1,99 $ za 100GB a 3,99 $ za 200GB priestoru navyše.

Všetky tieto opísané zmeny budú aplikované na užívateľa úplne automaticky.

Tretia novinka je potom navýšenie kapacity úložiska OneDrive pre predplatiteľov služby Office 365. V rámci tohto predplatného získate nielen plnohodnotný desktopový balík Microsoft Office, ale navyše aj úložisko OneDrive s kapacitou 1 TB. Čerešničkou na torte je potom fakt, že toto predplatné môže v prípade balíka Office 365 pre domácnosti používať až 5 užívateľov, pričom každý z nich získava svoj vlastný priestor o kapacite 1 TB, celkom teda 5 TB.