Aktualizácia Internet Explorera 11 v rámci Windows 8.1 Spring Update bude dostupná aj pre Windows 7 a bude súčasťou Windows Phone 8.1. Je k tomu totiž dobrý dôvod. Internet Explorer dostane Enterprise Mode, čo je vylepšený režim kompatibilného zobrazenia, ktorý je možné spravovať cez Group Policy. Windows Phone 8.1 bude mať úsporný režim, ktorý bude sťahovať len relevantný obsah stránky. Ušetrí tak medzi 60 až 80 percentami stiahnutých dát.

Windows 8.1 Spring Update je v podstate Service Pack. Z nejakého dôvodu aj tento pojem podľahol módnemu trendu. Fakt je, že Internet Explorer má novú funkciu takého významu, ktorá bola predtým uvádzaná v rámci servisného balíčka alebo novej verzie Windows.

Enterprise Mode pre Internet Explorer (EMIE) prináša vylepšené kompatibilné zobrazenie. Čím sa teda vyznačuje?

  • User agent string predstiera IE 8.
  • K ActiveX kontrolám sa prehliadač tvári ako IE8.
  • Podpora zastaraných funkcií, ako napríklad CSS Expressions.
  • Pre-caching a pre-rendering sú vypnuté.
  • Emulácia správania IE7 pre stránky cielené na IE7.
  • 8 krát rýchlejší JavaScript ako v IE8.

Enterprise Mode je v predvolenom nastavení vypnutý. Zapína sa zápismi v registri, ktoré sa dajú vytvoriť aj cez GPO. Prvý zápis určuje, či sa do tohto režimu bude môcť prepnúť užívateľ ručne. Druhý ukazuje na XML súbor, ktorý obsahuje zoznam stránok, ktoré sa majú v Enterprise Mode zobraziť priamo.



Enterpsise Mode pre Internet Explorer 11 pomáha podnikom používať moderný operačný systém Windows 8.1 alebo cloud služby ako Office 365 spolu so zachovaním kompatibility s internými aplikáciami bez nutnosti ich rozsiahlych úprav.

Windows 8.1 Spring Update je k dispozícii na stiahnutie pre predplatiteľov MSDN a TechNet. Na Windows Update sa objavil 8. apríla spolu s aktualizáciou IE 11 pre Windows 7.

Majte na pamäti, že bezpečnostné aktualizácie pre Windows 8.1 ktoré vyjdú 13. mája, bez tejto aktualizácie nepôjdu nainštalovať.